ACTIVITEITEN

De activiteiten op ons dagverblijf
De omgang met dieren staat centraal bij ons dagverblijf, tezamen met activiteiten in de natuur, creativiteit en actief bezig zijn voor de buurt. Er is het hele jaar door een divers aanbod in deze activiteiten en werkzaamheden. Deels een dagelijks terugkerende daginvulling en deels wisselend per seizoen en gericht op de wens van de deelnemersgroep.

 

Omgang met dieren
Verzorgen van dieren:
Zoals het voeren en water geven, vachtverzorging/borstelen, wandelen, knuffelen en spelen, schoonmaken van manden/hokken, bezoeken van o.a. dierenartsen/hoefsmid bijwonen, eieren rapen en mogelijk zelfs paardrijden. De omgang met onze (huis)dieren is een continue factor in dit dagverblijf.

Educatie op maat
Gericht op het niveau, de persoonlijke wens van de deelnemer en waarvan wij inschatten wat waardevol is bij het werken op ons dagverblijf, worden leuke en leerzame lessen gegeven over dierverzorging en -gedrag. Denk bijv. aan een PowerPoint presentatie met aansluitend een praktijkoefening, waarbij de deelnemer(s) onder deskundige begeleiding het geleerde zelf kunnen uitvoeren en ervaren.

Activiteiten in de natuur
-Het verzorgen van de moestuin; Bloemen plukken, nieuwe zaden planten of groente en fruit oogsten, onkruid wieden en gras maaien. -Het rapen van walnoten en plukken van bramen, kersen en appels. -Wandelen met honden en/of paarden, kleine ommetjes of grote rondjes bv. door het bos.

Muziek maken
Het horen en vooral het zelf maken van muziek, geluiden, klanken en/of vibraties kan een positief effect hebben op de stemming van de mens. Onze muzikale activiteiten worden bij goed weer georganiseerd in een mooi plekje natuur, waar niemand geluidsoverlast van ons kan ondervinden. De deelnemers kunnen uit allerlei verschillende instrumenten kiezen en deze eventueel met elkaar uitwisselen. Ook de vibraties van een klankschaal voelen kan een bijzonder fijne ervaring zijn!

Creativiteit
Creatief met je handen en ogen bezig zijn: Op uiteenlopende creatieve manieren maken wij samen mooie en unieke spulletjes. Twee keer per jaar gaan wij samen met de deelnemers op de jaarmarkt staan om alle mooie creaties te verkopen. De donaties die wij ontvangen worden gebruikt als beloningsgeld voor de deelnemers.

Actief bezig zijn voor de buurt
Integreren moet je organiseren! Samen met de deelnemers stellen wij ons voor aan de bewoners in deze buurt van Heel. Wij bieden dan aan om wekelijks glas en blik op te halen met als vergoeding een vrije donatie die gebruikt wordt als beloningsgeld voor de deelnemers. Tevens staan wij open voor andere werkzaamheden die passen bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Men kan bijvoorbeeld denken aan het uitlaten van een hond of het doen van een boodschap.

Beloningsgeld
Donatiegeld dat wij ontvangen voor de verkoop van creatieve spulletjes en het doen van heitjes voor karweitjes voor de buurt wordt gebruikt als beloning, erkenning en herkenning voor de deelnemers. Naast individueel beloningsgeld wordt er ook in een groepspot gespaard die benuttigd wordt bij een groepsuitje.