WIE ZIJN WIJ

Wij zijn Valerie en Nick en wij wonen met onze kindjes en huisdieren op Molenweg 14 te Wessem.
Het is een vrijstaande woning op een mooie en makkelijk bereikbare locatie.


De begeleiding
Ik, Valerie Reinartz, ben opgeleid als Sociaal Pedagoge (SPW4) en heb 9 jaar werkervaring opgedaan in de gehandicaptenzorg met uiteenlopende doelgroepen. Daarnaast ben ik werkzaam als gediplomeerd paardengedragstherapeute (www.paardensucces.nl) waarbij ik o.a. paardeneigenaren coach in het trainen van het probleemgedrag van hun paard. Naast het beroepsmatig werken heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan o.a. als paardrijbegeleidster bij St. Joseph te Heel ‘Manege de Huif’ en als chauffeur bij de dierenambulance. Ik heb een grote algemene kennis over dierengedrag, dit gecombineerd met het certificaat tot AAIT (Animal Assisted Intervention Therapist) maakt mij een professionele begeleidster om dagbesteding met dieren te bieden aan mensen met een hulpvraag.

“Dieren zijn voor mij een bron van positieve energie. Ze geven me veel vreugde, vertrouwen, rust en een gevoel van verbondenheid. Het is een droom die uitkomt om dit met de deelnemers van ons dagverblijf te mogen delen.”

De vrijwilligers van ons dagverblijf noemen we goede vrienden omdat ze een band opbouwen met de deelnemers en vanuit deze basis ieder individu weten te benaderen zoals hij/zij dat prettig vindt en nodig heeft.

 

Het dierenteam
Wij houden onze dieren op een natuurlijke diervriendelijke manier. Dat betekent dat wij ervoor zorgen dat alle dieren zo goed en zo veel mogelijk hun natuurlijke levensbehoeftes kunnen vervullen. Wat deze levensbehoeftes zijn verschilt per diersoort. Daarnaast is de omgang met elk dier gebaseerd op wetenschappelijke gedragskennis, hoe dieren leren en communiceren. Door deze gedragskennis in de omgang met het dier in te zetten, bereiken we veel sneller succeservaringen, creëren we een nauwe band en is het resultaat een veilige en vriendelijke omgang tussen mens en dier.

Wij hebben een aantal paarden, honden, katten, konijnen en cavia’s. Voor deelnemers die graag moes tuinieren of met kippen en geiten werken is er de mogelijkheid om naar een weitje te gaan, dit is op loop/fiets afstand van onze locatie.

“Een dankwoord aan mijn ouders, Marianne en Jack, die dit mede mogelijk hebben gemaakt.”